top of page
Opleiding Regressietherapie
Opleiding Regressietherapie

ma 11 sep

|

Lieveren

Opleiding Regressietherapie

Deze opleiding is bedoeld voor therapeuten en andere hulpverleners die al bezig zijn met traumaverwerking, maar hier graag verdieping in willen krijgen, met name op het stuk heling.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

11 sep 2023, 09:30 – 16:00

Lieveren, Centrum 14, 9304 TH Lieveren, Nederland

Gasten

Over het evenement

In september start de jaaropleiding voor regressietherapie. Dit omdat er steeds meer behoefte is aan diepere traumaverwerking en dit zal mijns inziens de komende jaren steeds meer toenemen. Zelf werk ik nu al jaren als regressietherapeut en zie hoeveel effect het heeft op de bewustwording van de cliënten. Daarnaast focus ik mij ook echt op het stuk heling tijdens de sessies, dit zorgt ervoor dat er naast de bewustwording ook veel kan worden getransformeerd bij de cliënt. Zo worden de schaduwkanten niet alleen naar de oppervlakte gehaald, maar kan dit ook worden omgebogen tot wijsheid, kracht en positieve levenslessen. Ook kan er met de heling stukken terug worden gehaald die de cliënt tijdens een trauma kwijtgeraakt is, dit kan zowel in dit als vorige levens zijn geweest. Door de heling op de juiste manier in te zetten zal de cliënt van overleven weer in het leven komen te staan, van ‘slachtoffer’ naar overwinnaar. En juist in de huidige tijd is het erg van belang dat wij hier mee bezig gaan, het opruimen van onze ‘shit’ en het eigenaarschap nemen over ons leven.

Voor wie is de opleiding bedoeld?

Deze opleiding is bedoeld voor coaches, en met name therapeuten, die werkzaam zijn als hulpverlener en zich al bezighouden met traumaverwerking maar zich hier graag in willen verdiepen. Zelf ervaar ik dat er nog veel verbetert kan worden in hoe regressietherapie (of een andere vorm van traumaverwerking) wordt gegeven en dat er met name op het stuk heling nog veel winst te behalen valt. Hier zal dan ook mijn focus op liggen tijdens de opleiding. Want hoe beter het heling stuk tijdens de sessies, hoe sneller de uitwerking zal zijn van de traumaverwerking. Hierbij blijft het natuurlijk altijd een individueel proces en zal de ene cliënt sneller gaan dan de ander, maar daar blijft de ruimte ook voor.    

Een ander stuk waar mijn focus op zal liggen tijdens de opleiding, is zelfheling. Vaak is de basis van de keuze om hulpverlener te worden geworteld in het verlangen om zelf te worden geheeld op onze eigen stukken. We weten hoe het is om pijn en trauma mee te maken en willen hierbij de ander gaan helpen om hiermee te leren om gaan of ervan af te komen. Toch komt het maar al te vaak voor dat therapeuten/coaches zelf (te) weinig traumaverwerking hebben gedaan voordat ze als hulpverlener aan de slag gaan, terwijl zelfheling zo ontzettend belangrijk is. Want hoe dieper jij je eigen pijn hebt aangekeken, hoe dieper jij kan gaan helen bij de cliënt en hoe beter werk jij dus zult leveren als hulpverlener. Dit vraagt wel volledige inzet en naar jezelf durven te kijken, wat echt niet altijd even prettig is. Maar je zult merken dat wanneer je dit proces aangaat, je niet langer een zogenaamde ‘gekleurde bril’ op hebt wanneer je aan de slag gaat met cliënten. Oftewel je eigen trauma’s, triggers en beperkende overtuigingen houden je niet langer meer tegen om een cliënt echt objectief verder te kunnen helpen. Het is dus aan ons om in onszelf te gaan graven en hetgeen we tegenkomen te gaan helen. Niet alleen voor onszelf, maar ook juist voor onze cliënten.

Wat kan je verwachten?

We zullen met meerdere thema’s aan de slag gaan, waardoor alles wat van belang is aan bod zal komen. Hierbij zal ik veel van mijn jarenlange ervaring als therapeut inzetten, maar kan ik ook putten uit mijn vele levenservaring op persoonlijk vlak. We zullen elke les zowel theoretische lesstof bespreken als praktisch aan de slag gaan. De onderwerpen waar we mee aan de slag zullen gaan zijn o.a.:

- Het innerlijk kind

- Geboortetrauma’s

- Vorige levens

- Voorouders

- Seksueel misbruik

- Verlies en rouw

- Verbinding

- En alles wat zich verder aandient tijdens de lessen…

Naast deze thema’s als hoofdonderwerpen zullen we nog vele andere thema’s bespreken, hier ben ik heel breed mee. Zo neem ik naast het ‘aardse’ stuk ook een buitenaards stuk mee, zoals buitenaardse levens, verbinding met onze thuisplaneten of eventuele buitenaardse ontvoeringen. Maar zal het ook gaan over overleden zielen, entiteiten die kunnen aanhaken en je daarmee kunnen hinderen of andere energetische/spirituele onderwerpen. Dat is het fijne met regressie, je kunt het onderbewuste aanspreken en je krijgt de antwoorden. Ons innerlijke zelf laat alles zien. En dit is vaak veel meer en verder dan we ons voor mogelijk houden. Hetgeen wat voorbijkomt tijdens de lessen zal altijd leidend zijn, naast de voorbereide lesstof en oefeningen.

Praktische informatie

De lesdagen zullen zo ongeveer om de week op maandag van 9:30-16:00 plaatsvinden in mijn praktijk “In ons Centrum”, Centrum 14 te Lieveren, Drenthe. Hierbij is koffie/thee/water inbegrepen, maar de lunch graag zelf meenemen. De jaaropleiding beslaat 18 lesdagen en kost in totaal €2070,- inclusief BTW. Dit kan zowel in één keer als per les worden betaald.

Durf jij dit proces samen met mij en de groep aan te gaan, dan hoop ik dat je reageert zodat we samen een mooiere wereld kunnen creëren zonder pijn, maar wel met ieder onze eigen autonomie en onze eigen vermogens. Een wereld waarin wij onze rugzakjes (en die van anderen) hebben opgeruimd zodat wij zonder alle ballast mee kunnen naar een hoger bewustzijn.

Voor interesse en/of vragen mail naar inonscentrum@gmail.comen dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Of meld je aan via het antwoord formulier op deze pagina.

Liefs Mintsje

Extra: Mocht je geïnteresseerd zijn in de opleiding, maar nog geen basis hebben als hulpverlener, stuur mij dan gerust een berichtje. Bij genoeg interesse start ik eventueel een nieuwe regressie opleiding voor beginners.

Data lesdagen

11 september 2023

25 september 2023

9 oktober 2023

23 oktober 2023

6 november 2023

20 november 2023

4 december 2023

18 december 2023

15 januari 2024

29 januari 2024

12 februari 2024

4 maart 2024

18 maart 2024

1 april 2024

15 april 2024

6 mei 2024

20 mei 2024

3 juni 2024

Deel dit evenement

bottom of page