top of page
Opleiding Regressietherapie 2025
Opleiding Regressietherapie 2025

ma 13 jan

|

Lieveren

Opleiding Regressietherapie 2025

Deze opleiding is bedoeld voor therapeuten en andere hulpverleners die al bezig zijn met traumaverwerking, maar hier graag verdieping in willen krijgen, met name op het stuk heling.

Tijd en locatie

13 jan 2025, 09:30 – 16:00

Lieveren, Centrum 14, 9304 TH Lieveren, Nederland

Over het evenement

In januari 2025 start de opleiding voor regressietherapie, deze zal 1,5 jaar beslaan. Ik geef deze opleiding omdat er steeds meer behoefte is aan diepere traumaverwerking en dit zal mijns inziens de komende jaren steeds meer toenemen. Zelf werk ik nu al jaren als regressietherapeut en zie hoeveel effect het heeft op de bewustwording van de cliënten. Daarnaast focus ik mij ook echt op het stuk heling tijdens de sessies, dit zorgt ervoor dat er naast de bewustwording ook veel kan worden getransformeerd bij de cliënt. Zo worden de schaduwkanten niet alleen naar de oppervlakte gehaald, maar kan dit ook worden omgebogen tot wijsheid, kracht en positieve levenslessen. Ook kan er met de heling stukken terug worden gehaald die de cliënt tijdens een trauma kwijtgeraakt is, dit kan zowel in dit als in vorige levens zijn geweest. Door de heling op de juiste manier in te zetten zal de cliënt van overleven weer in het leven komen te staan, van ‘slachtoffer’ naar overwinnaar. En juist in de huidige tijd is het erg van belang dat wij hier mee bezig gaan, het opruimen van onze ‘shit’ en het eigenaarschap nemen over ons leven.

Voor wie is de opleiding bedoeld?

Deze opleiding is bedoeld voor coaches, en met name therapeuten, die werkzaam zijn als hulpverlener en zich al bezighouden met traumaverwerking maar zich hier graag in willen verdiepen. Zelf ervaar ik dat er nog veel verbetert kan worden in hoe regressietherapie (of een andere vorm van traumaverwerking) wordt gegeven en dat er met name op het stuk heling nog veel winst te behalen valt. Hier zal dan ook mijn focus op liggen tijdens de opleiding. Want hoe beter het heling stuk tijdens de sessies, hoe sneller de uitwerking zal zijn van de traumaverwerking. Hierbij blijft het natuurlijk altijd een individueel proces en zal de ene cliënt sneller gaan dan de ander, maar daar blijft de ruimte ook voor.

Een ander stuk waar mijn focus op zal liggen tijdens de opleiding, is zelfheling. Vaak is de basis van de keuze om hulpverlener te worden geworteld in het verlangen om zelf te worden geheeld op onze eigen stukken. We weten hoe het is om pijn en trauma mee te maken en willen hierbij de ander gaan helpen om hiermee te leren omgaan of ervan af te komen. Toch komt het maar al te vaak voor dat therapeuten/coaches zelf (te) weinig traumaverwerking hebben gedaan voordat ze als hulpverlener aan de slag gaan, terwijl zelfheling zo ontzettend belangrijk is. Want hoe dieper jij je eigen pijn hebt aangekeken, hoe dieper jij kan gaan helen bij de cliënt en hoe beter werk jij dus zult leveren als hulpverlener. Dit vraagt wel volledige inzet en naar jezelf durven te kijken, wat echt niet altijd even prettig is. Maar je zult merken dat wanneer je dit proces aangaat, je niet langer een zogenaamde ‘gekleurde bril’ op hebt wanneer je aan de slag gaat met cliënten. Oftewel je eigen trauma’s, triggers en beperkende overtuigingen houden je niet langer meer tegen om een cliënt echt objectief verder te kunnen helpen. Het is dus aan ons om in onszelf te gaan graven en hetgeen we tegenkomen te gaan helen. Niet alleen voor onszelf, maar ook juist voor onze cliënten.

Wat kan je verwachten?

We zullen met meerdere thema’s aan de slag gaan, waardoor alles wat van belang is aan bod zal komen. Hierbij zal ik veel van mijn jarenlange ervaring als therapeut inzetten, maar kan ik ook putten uit mijn vele levenservaring op persoonlijk vlak. We zullen elke les zowel theoretische lesstof bespreken als praktisch aan de slag gaan. De onderwerpen waar we mee aan de slag zullen gaan zijn o.a.:

- Intake

- Het leiden van een sessie

- Taalgebruik

- Trauma's

- Het innerlijk kind

- Incarnatie, zwangerschap en geboorte

- Vorige levens 

- Voorouders/familielijnen

- Seksueel misbruik

- Verlies en rouw

- Levenslessen

- Dimensies

- Verbinding

- En alles wat zich verder aandient tijdens de lessen…

Naast deze thema’s als hoofdonderwerpen zullen we nog vele andere thema’s bespreken, hier ben ik heel breed mee. Zo neem ik naast het ‘aardse’ stuk ook een buitenaards stuk mee, zoals buitenaardse levens, verbinding met onze thuisplaneten of eventuele buitenaardse ontvoeringen. Maar zal het ook gaan over overleden zielen, entiteiten die kunnen aanhaken en je daarmee kunnen hinderen of andere energetische/spirituele onderwerpen. Dat is het fijne met regressie, je kunt het onderbewuste aanspreken en je krijgt de antwoorden. Ons innerlijke zelf laat alles zien. En dit is vaak veel meer en verder dan we ons voor mogelijk houden. Hetgeen wat voorbijkomt tijdens de lessen zal altijd leidend zijn, naast de voorbereide lesstof en oefeningen. Waar er ruimte is, zullen wij ons ook nog gaan verdiepen in enkele andere helings technieken zoals bijvoorbeeld de energethische themalijn, voice dialogue en/of voorwerp opstellingen

De eerste 22 lessen zullen om de week plaatsvinden en hier gaan wij volop bezig met theorie en oefenen. De laatste 4 lessen zullen eens per maand plaatsvinden en hier is het de bedoeling dat je ernaast actief aan de slag gaat met (proef)cliënten. Tijdens deze laatste lessen zullen wij voornamelijk bezig zijn met supervisie rondom het begeleiden van de cliënten. Na de opleiding zal er nog een supervisie groep blijven en zal ik ook een persoonlijk aanspreekpunt blijven waar nodig. 

Praktische informatie

De lesdagen zullen om de week op maandag van 9:30-16:00 plaatsvinden in mijn praktijk “In ons Centrum”, Centrum 14 te Lieveren, Drenthe. Hierbij is koffie/thee/water inbegrepen, maar de lunch graag zelf meenemen. De opleiding beslaat 26 lesdagen en kost in totaal €3120,- inclusief BTW*. Dit kan zowel in één keer als per les (€120 per les) worden betaald, in overleg kan het ook in drie delen worden betaald. Durf jij dit proces samen met mij en de groep aan te gaan, dan hoop ik dat je reageert zodat we samen een mooiere wereld kunnen creëren zonder pijn, maar wel met ieder onze eigen autonomie en onze eigen vermogens. 

Voor interesse en/of vragen mail naar inonscentrum@gmail.comen dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Of meld je aan via het antwoord formulier op deze pagina.

Liefs Mintsje

Extra: Mocht je geïnteresseerd zijn in de opleiding, maar nog geen basis hebben als hulpverlener, stuur mij dan gerust een berichtje, dan kijken we samen wat passend is.

Data lesdagen

13 januari 2025

27 januari 2025

10 februari 2025

24 februari 2025

10 maart 2025

24 maart 2025

7 april 2025

21 april 2025

5 mei 2025

19 mei 2025

2 juni 2025

Zomerstop

8 september 2025

22 spetember 2025

6 oktober 2025

20 oktober 2025

3 november 2025

17 november 2025

1 decemer 2025

Winterstop

12 januari 2026

26 januari 2026

9 februari 2026

23 februari 2026

23 maart 2026

20 april 2026

11 mei 2026

8 juni 2026

*Mocht je om wat voor reden dan ook eerder stoppen met de opleiding, dan zullen de eerste €1500,- alsnog in rekening worden gebracht. De rest van het bedrag komt dan (afhankelijk van wanneer er in de opleiding wordt gestopt) te vervallen.

Deel dit evenement

bottom of page